vrijdag 12 mei 2017

houten poorten

Een houten poort is een geweldige manier om uw woning te sluiten, terwijl u uw esthetische appel blijft behouden. Of u nu kleine kinderen hebt die u niet willen laten wandel of u privacy wilt toevoegen, een houten poort is een geweldige oplossing.

Voordelen van hout
houten poorten komen in veel verschillende materialen en stijlen, en zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere hekwerkmaterialen. U kunt het ook in elke kleur schilderen of behandelen, zodat het overeenkomt met uw huis. De veelzijdigheid maakt het in bijna elke vorm mogelijk, en het is vriendelijk voor het milieu, zolang u hout koopt met Forest Stewardship Council certificering. Zorg ervoor dat u een ervaren hekcontractant uw hek hebt geïnstalleerd.

Er zijn veel soorten hout om uit te kiezen. Afhankelijk van uw klimaat, de behoeften van uw huis en de uitstraling van uw tuin, kunnen bepaalde soorten hekwerk het beste passen. Raadpleeg een hekwerker om het beste hout voor uw hek te bepalen.

Pine - Pine is de meest populaire hek materiaal. Het is een zacht hout, waardoor het makkelijk mee te werken is, en het kan gemakkelijk behandeld worden als termiet en rotbestendig. Het verzet zich ook tegen krimp, zwelling en warping.

Spruce - Spruce is een harder hout, waardoor het een sterke keuze is. Het is lichtgewicht en heeft slechts matige krimp, maar vervalt in slechte weersomstandigheden.

Redwood - Redwood is natuurlijk termiet en rotbestendig. Het is langdurig en absorbeert afwerkingen zeer goed. Het is echter de neiging om duurder te zijn dan de meeste andere soorten hekwerk.

Cypress - Cypress is een hard, duurzaam, aromatisch hout, met een paar knopen. Het heeft een natuurlijke conserveermiddel die cypressene genoemd wordt, waardoor het bestand is tegen insecten en bederf.

Cedar - Cedar heeft een zoete geur en een mooie, rode kleur. Het is makkelijk mee te werken, bestand tegen verval en langdurige, hoewel het relatief duur is.

Soorten omheining
Er zijn vele soorten hekconstructies, elk met eigen voordelen en tekortkomingen.

Raad aan boord - Dit soort hekwerk heeft een overlappende paneel die volledige privacy creëert. Door de overlap is de hekker steviger, maar het extra hout zorgt ervoor dat het meer kost.

Stockade - Deze hek heeft stevig geplaatste panelen, zonder ruimte tussen hen. De stijl zorgt voor privacy, alhoewel in de loop der tijd, als de planken wisselen, er verschillen optreden en de privacy afneemt.

Post en Rail - Deze keuze van hek vormt een landelijke uitstraling, zoals het vaak voorkomt op boerderijen. Het bestaat uit verticale posten met horizontale borden die van post naar post worden uitgevoerd.

Picket Fence - Rond de koloniale tijd is de picket hek, bestaande uit verticale pickets ondersteund door horizontale strips, vandaag nog een populaire keuze. Het voegt schoonheid toe aan een huis en creëert een duidelijke eigendomsgrens, maar biedt geen privacy.

Speciale afwerkingen
Zodra u hebt besloten welke stijl van hek te installeren, kunt u een speciale afwerking toevoegen. Dit zal uw hek veranderen van een eenvoudige barrière naar een charmant deel van uw landschap.

Dipt of Ovaal - U kunt de bovenste lijn van de hekkromme of naar beneden of naar boven hebben, waardoor het midden van de hek een andere hoogte heeft dan de buitenste uiteinden. Deze stijl voegt een meer gastvrij gevoel toe aan elk type hek.

Dog Eared - De bovenkant van elk paneel heeft een afgeronde rand in plaats van een kwadratische of puntige rand, waardoor het een zachter, vriendelijker uiterlijk is.

Lattice Work - Meestal ongeveer een voet lang, het roosterwerk gaat bovenop je hek, waardoor je een stilere, aantrekkelijkere look krijgt.


Zorg ervoor dat u een weerszegel toepast en uw hek hebt behandeld. Als u uw hek af en toe afdicht en regelmatig schildert of vlekt, krijgt u veel meer jaren uit uw houten poorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten